About

Jeff TroyerWelcome to JWT Associates, a residential design firm based in Los Angeles. Our mission is to fulfill our clients' dreams, and to make the process enjoyable. We believe in respecting the past while creating homes for the future. When renovating or adding on to an existing home, our goal is to seamlessly integrate old and new.

Jeff Troyer studied at The University of Cincinnati's College of Design, Architecture, Art & Planning, one of the top-rated US architecture schools. After graduating, Jeff joined New York City firm Alan Wanzenberg Architects where he managed high-end apartment remodels, as well as custom home construction in the Hamptons, Greenwich and Boston. After moving to Los Angeles, Jeff joined the prestigious architecture firm Appleton & Associates where he worked for nine years, managing home projects in Santa Barbara, Pebble Beach, Napa, Dallas, and Kauai.

We begin each project not by dictating how we work, but rather by asking what you want to achieve and working together to make it happen. Please call or email to find out how we can get started on your home project.

 

Contact

310-800-2930

info@jefftroyer.com

facebook Remodeling and Home Design

Canyon Oak Residence

This is a full remodel / addition to a home built in 1938 in The Oaks, an historic Los Angeles neighborhood. The original front facade remains entirely intact. The interior was reconfigured and modernized, while staying true to the spirit of the original house. As the house was taken apart, every item removed was tagged and kept for reuse. Most of the original windows remain, but the few that were removed are now in new locations- one providing light into the powder room, another placed between the master vanity and shower. Ceiling rafters were reused as tie beams in the living room and master bedroom. Existing door knobs, light fixtures, and sinks were shuffled around until they found a home.

The kitchen was moved to the back of the house and has large windows open to the backyard. The island is an antique sourced from Ohio. We vaulted the ceiling in the front den and added walls of bookshelves extending to the ceiling. The living room ceiling was also vaulted.

The rest of the attic was transformed into a new master bedroom suite. The master was designed to look like it was added in stages over the years, with painted wood boarding and a dormer area sheathed in stained beadboard. Another new dormer contains the master shower.

Toluca Lake Residence

This is the remodel / addition of a 1940's home in Los Angeles. The existing home had a beautiful front elevation, but the interior was a series of dark, choppy spaces with small windows. My clients bought the home for the large, private backyard and pool, and wanted easy access to the exterior from any room. Telescoping French doors were added in each major space, as well as a new outdoor pergola for shade. The new addition houses the dining room, kitchen, guest bedroom, pool bath, and a new second story studio. The front elevation remains intact, with new windows, doors, shutters, and roof.

Whitley Heights Residence

This project was the complete remodel of the master bedroom suite and two guest bathrooms in an historic Hollywood Hills home. An outdated bath and enclosed porch were combined to create a large and light-filled master bathroom with separate shower and tub. A private balcony with French doors was added next to the tub to take advantage of the California weather. His-and-her dressing rooms were reconfigured and outfitted with custom cabinetry. A child's bath and guest bath were remodeled as well. This project required approval from the Whitley Heights Historic Preservation Board, and was approved at our first meeting.

After successfully remodeling the second floor, a small kitchen and breakfast room were combined to create a bright, open kitchen. An adjacent laundry room was converted to a rear foyer, so homeowners and their guests can easily get from kitchen to the back yard dining area. The laundry was relocated to a closet under the stairs. The kitchen floor is antique cement tile from France. The island top is reclaimed wood with a wax finish. Countertops are Carrera marble.

Levy Residence

This project was a full remodel and second story addition to a single-story modern home built in 1959. A major goal was better site integration, achieved through the use of stone, synthetic wood siding and stucco- all materials which satisfy the high-fire zone requirements. This project required approval from the Mulholland Corridor Design Review Board, which was granted at our first meeting.

"Talented, professional and easy to work with- Jeff clearly understood our vision and was able to turn it into a spectacular architectural design"

-Donna and Solomon Levy

Encino Ranch Residence

This is the interior/ exterior remodel of a 1930s estate in Encino. We took what was a very narrow and empty backyard and created several spaces for entertaining, including an outdoor pizza oven and bocce court. Inside the house, the family room and second story loft were remodeled.

Kelton Residence

This is the remodel of a 1930s bungalow in Westwood CA. We started by relocating the kitchen to the former dining room, and then made a few small moves to the floor plan which transformed the home's flow. The end result is open and bright. All photos by Lee Manning Photography.

Buckner Residence

"Jeff really listened to our ideas in a way that nobody else had. He stayed involved in the construction process to make sure everything was done correctly and on time. We now have a kitchen that our friends say is totally "us," and we couldn't have asked for a better experience getting it."

-Gayley & Brian Buckner

Sherman Oaks Residence

This is the full renovation of a modern house built in 1959. Limestone floors and maple and teak wood are used throughout to create a home that is modern and warm. Great care was taken to seamlessly integrate an environmentally friendly HVAC system into the home. The landscaping was replaced with drought tolerant species that blend into the surrounding hills.

Edgemont Residence

This client wanted an easier way to get from the curb to his front door, which sits at the top of a steep hill. We added a street-level entrance with a curved stairway to the house. This connects to new stone stairs leading to the front door. The entire backyard was modernized to match the house, including a resurfaced pool and new pergola. Outdated flagstone was replaced with a blue mosaic tile and teak wood siding.